Hvordan fungerer offentlig transport i Oslo?

I Oslo er det i hovedsak to aktører som tar seg av offentlig transport, og disse er Ruter for båt, buss og trikk, samt NSB for tog. Man kan også bruke (Ruter:https://www.dagbladet.no/annonse/500-000-av-oss-bruker-den-dette-visste-du-ikke-om-ruterreise-appen/68543457) sine billetter på NSB sine lokaltog, og vice versa, noe som gjør det utrolig enkelt for reisene å benytte seg av hele kollektivtilbudet i hovedstaden.

Buss

Buss-nettverket i Oslo er omfattende, og det går en buss så og si overalt. Tar man nattbussene med i betraktning, går det også busser døgnet rundt. Det er altså ingen grunn til å ta en taxi hjem fra byen, man kan ta nattbuss istedenfor. Riktignok er bussen litt tregere enn andre transportmidler, og de kan fort stå fast i trafikken, men de mest populære rutene går så ofte som hvert 5. minutt. Det blir også flere og flere “grønne” busser i Oslo, så man kan ha god samvittighet for å reise miljøvennelig.

Trikk og t-bane

De blå trikkene i Oslo er en synlig del av bybildet, og for mange den foretrukne måten å komme seg rundt på. Bor man derimot litt utenfor sentrum så er det t-bane som gjelder. Det er kun 5 t-banelinjer i Oslo, men det er mulig det blir flere i fremtiden.

Båt

Siden Oslo liker ved fjorden, og det er mange som bor på flere av øyene der ute, driver Ruter også flere fergeruter. Disse er populære både blant fastboende og turister, og spesielt om sommeren kan det fort bli kø for å komme med på de mest populære rutene.

Tog

Som nevnt ovenfor er det NSB som drifter togene i Oslo, slik som de gjør i hele landet. Men det går mange lokaltog i hovedstaden, og det er mange som bruker togene daglig til å pendle til og fra jobb. Det hender det er signalfeil, men som regel går togene i rute – slik som de skal.