Gardermoen – NSB eller flytoget

For mange som bor i Oslo er det en eviglang debatt om man bør ta Flytoget eller et NSB-tog til Gardermoen. Nordmenn er generelt veldig glade i Flytoget, kanskje fordi det var det første tilnærmede (høyhastighetstoget:https://no.wikipedia.org/wiki/Høyhastighetsbane_i_Norge) i Norge, eller kanskje bare fordi det er utrolig enkelt å reise med. Her kommer en kort oppsummering av de to tog-alternativene.

Flytoget

Flytoget går hvert 10. eller 20. minutt nesten hele døgnet, og man trenger derfor ikke å planlegge reisen – fordi “det går alltid” et tog. Flytoget er derimot ikke billig, selv om studenter reiser for halv pris. Toget tar rundt 20 minutter fra Oslo Sentralstasjon, og har de siste årene utvidet tilbudet – og annet hvert tog kjører nå fra Drammen.

NSB

NSB har et ufortjent dårlig rykte i forhold til Flytoget. Mye av grunnen til dette er at NSB-togene til Gardermoen gikk svært sjeldent, og tok mye lengre tid, da Flytoget ble etablert enn hva det gjør i dag. Nå går NSB-togene flere ganger i timen til Oslo Lufthavn, og det tar kun et par minutter lenger enn Flytoget. Men det viktigste argumentet for mange, for å velge NSB foran Flytoget, er likevel at det er veldig mye billigere. Har man månedskort hos Ruter trenger man kun å kjøpe en tilleggsbillett for 4 soner, og prisen nærmer seg 60 kroner. Man kan enkelt kjøpe billett i appen til NSB, slik at det nesten blir like enkelt som å dra kortet hos Flytoget.

Hva med flysbuss?

Det går også flybusser til og fra Oslo Lufthavn, men problemet med disse er dog at de både er dyrere og tar lenger tid enn toget. Av akkurat den grunn foretrekker de fleste å ta tog, men for mange på østkanten av byen kan det likevel lønne seg med buss da flere av rutene stopper på disse stedene.